Σκοπός μας είναι η συνεχής βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών μας και των παιδαγωγών τους στο σχολικό περιβάλλον.

Tο σχολείο είναι το δεύτερο σπίτι των παιδιών μας και οφείλουμε να συνδράμουμε με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας από μας στην εύρυθμη λειτουργία του.

Το έργο μας - ιδιαίτερα στις δύσκολες μέρες που διανύουμε - αποκτά μεγαλύτερη σημασία, βασιζόμενο στην αλληλεγγύη,
την προσφορά, τη συλλογικότητα, την πρωτοβουλία, τη διεκδίκηση και τη δράση.

Γίνε κι εσύ μέρος της λύσης

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

1ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπ/κής Ρομποτικής Lego Wedo



Το σχολείο μας αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και δράσεις πέρα από το αναλυτικό πρόγραμμα και την υποχρεωτική εκπαίδευση.Στόχος είναι να προσφέρει στους μαθητές μας γενική παιδεία και ερεθίσματα για την καλλιέργεια της αντίληψης και των δεξιοτήτων τους.

Ο δάσκαλος της Στ’ τάξης Γιάννης Ούρδας και ο  καθηγητής Πληροφορικής του σχολείου μας Μιλτιάδης Σταυρόπουλος  πήραν την πρωτοβουλία και δηλώσαν άμεσα συμμετοχή στον
1ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπ/κής Ρομποτικής Lego Wedo
«Η δική μου πόλη».  
Με πολύ μεράκι και αγάπη για κάθε καινοτομία δημιούργησαν 2 ομάδες αρχικά (μία από κάθε τμήμα της ΣΤ) και μία ακόμη ομάδα αργότερα. Και οι 3 ομάδες ήταν εξαμελής (κάθε ομάδα μπορούσε να αποτελείται από 3-6 άτομα). 
Σε κάθε σχολείο που δήλωνε έγκαιρα συμμετοχή δόθηκε δωρεάν ένα κιτ Lego WeDo. Επιλέχθηκαν 150σχολεία πανελλαδικά (και είμασταν ένα από αυτά) και μας έστειλαν 1 κιτ.
Δόθηκε η ευκαιρία σε όσους μαθητές της Στ’ Τάξης επιθυμούσαν,να έρθουν στο σχολείο μας, για να ασχοληθούν  με εφαρμογές εκπαιδευτικής ρομποτικής που αποτέλεσε και μια προετοιμασία για τον αντίστοιχο διαγωνισμό στον οποίο θα πάρουν μέρος 
μαθητές της Στ’ τάξης του σχολείου μας!!!

 Ο Δ/ντής του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης,ο οργανισμός 
Εκπ/κής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών (WROHellas), οι εκπ/κοί του σχολείου, το παν/μιο Μακεδονίας και η Δ/νση Π.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης το
Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 
το 1ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπ/κής Ρομποτικής Lego Wedo
«Η δική μου πόλη».
Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.

Τα παιδιά της 
ΣΤ τάξης που ασχολήθηκαν με τις εφαρμογές εκπαιδευτική ρομποτικής χαρήκαν πολύ
 τις μέχρι τώρα κατασκευές, το σχολείο απέκτησε ένα  κιτ Lego WeDo  που θα χρησιμοποιείται στο εξής, αλλά και τα επόμενα χρόνια και κυρίως ότι τα παιδιά έμαθαν τη ρομποτική και μαζί με αυτήν εκτιμούν και την αξία του  προγραμματισμού! 

Το ταξίδι πολλές φορές είναι πιο σημαντικό από τον στόχο.


ΟΛΕΣ οι κατασκευές έγιναν από τους μαθητές της Στ τάξης ενώ οι μικρότερες τάξεις (ακόμη και οι μαθητές της Α' Δημοτικού) είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ότι τα "ρομποτάκια" εκτελούν άριστα την αποστολή τους !
  • ο τερματοφύλακας  (που αποκρούει την μπάλα από την εστία)
  • ο κροκόδειλος   (που κλείνει το στόμα όταν δει κάτι να πλησιάζει)
  • ο γερανός   (που σηκώνει τον "γίγαντα" όταν τον φωνάξουμε)
  • ο ποδοσφαιριστής  (το πόδι του κλωτσάει την μπάλα όταν την αισθανθεί κοντά του!)











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου