Σκοπός μας είναι η συνεχής βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών μας και των παιδαγωγών τους στο σχολικό περιβάλλον.

Tο σχολείο είναι το δεύτερο σπίτι των παιδιών μας και οφείλουμε να συνδράμουμε με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας από μας στην εύρυθμη λειτουργία του.

Το έργο μας - ιδιαίτερα στις δύσκολες μέρες που διανύουμε - αποκτά μεγαλύτερη σημασία, βασιζόμενο στην αλληλεγγύη,
την προσφορά, τη συλλογικότητα, την πρωτοβουλία, τη διεκδίκηση και τη δράση.

Γίνε κι εσύ μέρος της λύσης

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΓΡΙΑΣ ΠΑΝΙΔΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σήμερα Τρίτη 1 Απριλίου το σχολείο μας διοργάνωσε εκδρομή στο μουσείο

άγριας πανίδας στη Θεσσαλονίκη!Εκεί οι μαθητές της Γ τάξης θαύμασαν 

ταριχευμένα ζώα και έμαθαν πολλές πληροφορίες γι'αυτά!

Ο ενθουσιασμός ήταν ζωγραφισμένος στα πρόσωπα τόσο όλων των μαθητών!!!

Απολαύστε μερικά από αυτά τα ζώα:








Το Μουσείο ‘Άγριας Πανίδας & Ενυδρείο Γλυκέων Υδάτων’ είναι εγκατεστημένο στο συγκρότημα των νέων κτηρίων της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, στη περιοχή του Φοίνικα Θεσσαλονίκης Τα εκθέματα του μουσείου που έχουν συγκεντρωθεί μετά από προσπάθεια 40 ετών, ανέρχονται σήμερα σε  περισσότερα από 200 διαφορετικά είδη, τα  οποία  εκτίθενται σε ειδικές προθήκες.  Πρόσφατα στις εγκαταστάσεις του μουσείου προστέθηκε και ένα μικρό ‘Ενυδρείο’ ψαριών του γλυκού νερού, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα 200 m2, το οποίο περιλαμβάνει μικρότερα ενυδρεία που φιλοξενούν 10 χαρακτηριστικά είδη της ιχθυοπανίδας των εσωτερικών νερών της χώρας μας.
Το μουσείο συντελεί σημαντικά στην περιβαλλοντική ενημέρωση και εκπαίδευση των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και του κοινού γενικότερα, με στόχο την προστασία της φυσικής μας κληρονομιάς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου